Welke verzekeringen heb je nodig wanneer je op kamers gaat?

Een nieuwe stap in je leven, je gaat het huis uit en op jezelf wonen in een studentenkamer. In dit artikel zetten we de verzekeringen op een rij die je niet mag vergeten. Zo zorg je ervoor dat als er toch iets gebeurt dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het studentenleven is namelijk al duur genoeg.

Een nieuw avontuur

Toen je nog thuis woonde was je standaard meeverzekerd bij je ouders. Zodra je 18 wordt komt daar vaak als eerste je zorgverzekering bij kijken. Misschien heb je al een brommerverzekering of zelfs een eigen auto. Maar, nu je op jezelf gaat wonen komen daar nog wat extra verantwoordelijkheden bij. Die wil je zo slim mogelijk aanpakken.

Online afsluiten of kiezen voor een onafhankelijke adviseur?

Nu kan je tegenwoordig gemakkelijk je verzekeringen afsluiten, dus waarom zou je bij Summa adviesgroep jouw verzekeringen afsluiten? We helpen je bij het begrijpen van de verschillende opties, premies en dekkingen, en zorgen ervoor dat je de juiste verzekeringen hebt die passen bij jouw situatie. Niet te vergeten, zodra je een keer een schade hebt helpen wij je bij het snel en goed afhandelen hiervan. Zo sta je er nooit alleen voor.

Hoe zit dat met aansprakelijkheid?

Als student op kamers zijn er bepaalde verzekeringen die je absoluut niet over het hoofd mag zien. Een inboedelverzekering kan bijvoorbeeld van pas komen bij schade aan je spullen. De aansprakelijkheidsverzekering is er eentje die je niet zelf hoeft af te sluiten. Want je bent als uitwonende student nog gewoon verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van jouw ouders.

Een opstalverzekering is niet nodig

Deze verzekering zorgt ervoor dat schades aan de huurwoning verzekerd zijn. Jij hoeft deze verzekering zelf niet af te sluiten omdat dit de verantwoordelijkheid is van de eigenaar van het pand.

Stap jij binnenkort over de drempel in jouw nieuwe studentenkamer?

Laat dan je gegevens achter. Wij nemen contact met je op en komen met een voorstel dat past bij jouw persoonlijke situatie. Zo heb je de juiste dekking tijdens jouw studententijd. Klik hier om meer te lezen over de andere verzekeringen die handig zijn tijdens jouw studententijd.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!