Studeren in Eindhoven of Tilburg? Deze verzekeringen zijn voor jou als student belangrijk

Als je binnenkort gaat studeren in Eindhoven, Tilburg of een andere stad is het belangrijk om als student enige vrijheid en verantwoordelijkheid te nemen. Daar hoort ook het regelen van je eigen verzekeringen bij. Maar welke verzekeringen zijn eigenlijk essentieel voor studenten in Eindhoven en Tilburg? In deze blog bespreken we de belangrijkste verzekeringen waar je als student in deze steden rekening mee moet houden. 

 

Zorgverzekering – onmisbaar voor elke student 

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont. Als student in Eindhoven of Tilburg ben je niet meer gratis meeverzekerd bij je ouders zodra je 18 jaar bent geworden. Vanaf dat moment moeten je ouders premie voor je betalen. Het is belangrijk om een zorgverzekering te hebben die aansluit bij jouw specifieke behoeften als student. Vergeet ook niet jouw zorgtoeslag aan te vragen.  

 

Inboedelverzekering – bescherming voor je studentenwoning 

Als je van plan bent om te gaan studeren in Eindhoven of Tilburg en een eigen studentenkamer of appartement te huren, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering worden je bezittingen, zoals meubels, apparatuur en kostbaarheden, beschermd tegen schade of diefstal. Wanneer je bij je ouders woont, val je meestal onder hun inboedelverzekering. Echter, zodra je een eigen woning huurt in Eindhoven of Tilburg, dien je zelf een inboedelverzekering af te sluiten. Hoewel het niet verplicht is, wordt het sterk aangeraden om jezelf te beschermen tegen mogelijke financiële tegenslagen. 

 

Aansprakelijkheidsverzekering – voorkom onverwachte kosten 

Hoewel een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, is het verstandig om er als student in Eindhoven of Tilburg over na te denken. Een klein ongeluk zit immers in een klein hoekje. Zonder aansprakelijkheidsverzekering draai je zelf op voor alle kosten die voortvloeien uit de schade die je veroorzaakt. Niet alleen de directe schade kan op jou verhaald worden, maar ook de kosten die daarmee gepaard gaan. Gezien de lage premie van een aansprakelijkheidsverzekering is het verstandig om deze af te sluiten.  

TIP: Hebben jouw ouders een aansprakelijkheidsverzekering? Dan ben je vaak meeverzekerd, ook als je op kamers woont en studeert. 

 

Reisverzekering – bescherming tijdens je reizen 

Als student in Eindhoven of Tilburg wil je wellicht ook graag met vrienden op vakantie gaan. In dat geval is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering biedt bescherming tegen verlies van bagage, medische kosten in het buitenland en vergoeding van kosten als je je reis onverwacht moet afbreken. Afhankelijk van hoe vaak je per jaar op vakantie gaat, kun je kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Let erop dat eventuele extra dekkingen, zoals voor extreme sporten, apart moeten worden bijverzekerd. 

 

Voor een langere tijd studeren of reizen in het buitenland?  

Ga je voor een langere periode naar het buitenland, of het nu voor studie, stage, een wereldreis of een backpackvakantie is? Dan is de globetrotterverzekering perfect voor jou! Met deze verzekering ben je tot wel 24 maanden aaneengesloten uitstekend verzekerd. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag bij het samenstellen van de juiste dekking, zodat je nooit te veel premie betaalt. Neem vandaag nog contact met ons op. 

 

Waar kun je deze verzekeringen afsluiten? 

Om de beste verzekeringen te vinden die aansluiten bij jouw behoeften als student in Eindhoven of Tilburg, kun je de hulp inschakelen van Summa, een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Wij staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste verzekeringen voor jouw situatie en vergelijken meer dan 20 verzekeraars om de beste voorwaarden en premies te vinden. 

Kortom, als student in Eindhoven of Tilburg is het belangrijk om de nodige verzekeringen te regelen, zoals een zorgverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering. Summa staat voor je klaar om je te ondersteunen bij het afsluiten van de juiste verzekeringen, zodat jij met een gerust hart kunt genieten van je studententijd in Eindhoven of Tilburg. 

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!