Welke autoverzekering past het beste bij jou

De premies voor autoverzekeringen zijn de afgelopen jaren geleidelijk gestegen als gevolg van de toenemende kosten voor verzekeraars. Deze stijgende kosten worden weer doorberekend in de premies die jij betaalt. Dit maakt het belangrijk om opnieuw kritisch naar de dekking van jouw autoverzekering te kijken. Het is verstandig om ieder jaar de premie van je autoverzekering te vergelijken en eventueel over te stappen naar een andere verzekeraar.

Waarom stijgen de kosten van mijn verzekering?

Het is opvallend dat veel mensen bij de aankoop van hun auto een verzekering afsluiten en er daarna niet meer naar omkijken. Het is zeker verstandig om jaarlijks de dekking van jouw autoverzekering opnieuw te beoordelen en te vergelijken. Hoewel de keuze afhankelijk is van jouw specifieke auto en persoonlijke voorkeuren, zijn er enkele algemene richtlijnen.

Een autoverzekering afsluiten: welke verzekering past bij jou?

Allrisk autoverzekering en Beperkt Casco autoverzekering
Voor een nieuwe of bijna nieuwe auto is het raadzaam om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Maar wanneer is het verstandig om over te schakelen naar beperkt casco? Over het algemeen wordt de overstap naar beperkt Casco gemaakt als de auto ongeveer zes jaar oud is én je het risico bij een schuldschade goed zelf kunt dragen.

Alleen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) autoverzekering
Heeft jouw auto een erg lage dagwaarde of is deze ouder dan elf jaar? Dan is het financieel interessanter om deze alleen voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. De dagwaarde is vaak zodanig gedaald dat de premie voor een uitgebreidere verzekering niet meer in verhouding staat tot het risico dat je loopt.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze vuistregels. Het kan zijn dat jouw auto waardevaster is dan gemiddeld, of misschien geef je de voorkeur aan minder risico en ben je bereid daarvoor een hogere premie te betalen. Uiteindelijk ben jij degene die de keuze maakt!

Bij Summa vergelijken wij je huidige verzekering en of deze verzekering nog wel volstaat met jouw persoonlijke situatie. Heb je vragen of vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij geven je vrijblijvend advies en beantwoorden graag jouw vragen over jouw autoverzekering en de bijbehorende dekking. Wij zorgen voor een advies op maat!

> Klik hier voor een gratis advies op maat voor jouw autoverzekering

 

Man sluit autoverzekering af

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!