Waarom is cybersecurity belangrijk voor jouw bedrijf?

In de zakelijke wereld is cybersecurity van cruciaal belang. Oktober is uitgeroepen tot de Cybersecurity Maand, we kunnen niet genoeg benadrukken waarom het noodzakelijk is om dit onderwerp serieus te nemen. Summa begrijpt het belang van een sterke cyberbeveiliging voor jouw bedrijf en geeft je advies om de juiste voorzorgsmaatregels te nemen en de risico’s passend te verzekeren.

Waarom cybersecurity?

Recent onderzoek van Hiscox wijst uit dat cyberdreigingen onverminderd toenemen , en het is essentieel dat bedrijven zich hiertegen wapenen. In Nederland onderschatten nog steeds velen de risico’s van cybercrime, ondanks het feit dat 60% van de Nederlandse bedrijven het afgelopen jaar slachtoffer is geworden van cyberaanvallen met een gemiddelde schade van maar liefst €300.000. Deze bedreigingen gelden voor organisaties van elke omvang en industrie.

Bij Summa geloven we dat bewustwording een  kritieke eerste stap is in het opbouwen van een robuuste cyberveiligheidscultuur binnen uw organisatie. Daarom organiseerde we onlangs het cyberevent in samenwerking met Hiscox. Het is bemoedigend dat steeds meer bedrijfsleiders zich zorgen maken over de veiligheid van hun digitale activa. Ongeveer een derde van de respondenten in het onderzoek behoort tot deze groep, wat aantoont dat de bewustwording groeit.

Identiteitsfraude vormt groot risico

Een van de grootste zorgen in de wereld van cybersecurity is identiteitsfraude, waarbij vertrouwelijke bedrijfsinformatie in verkeerde handen kan vallen. Het is echter alarmerend dat slechts 28% van de ondervraagden maatregelen heeft genomen om zich tegen dit risico te beschermen.

Cybercriminelen worden steeds slimmer, met de kunstmatige intelligentie (AI) wordt het nog gemakkelijker om je voor te doen als iemand anders. Hierdoor worden hun aanvalsmethoden steeds geavanceerder en subtieler, waardoor de noodzaak van effectieve cybersecurity nog duidelijker wordt.

Preventie is een must, verzeker risico’s die je niet zelf kan dragen

Bij Summa begrijpen we dat bedrijven zich moeten wapenen tegen deze dreigingen. We bieden cybercrimeverzekeringen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie en je te beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van cyberaanvallen. Daar hoort altijd een stuk preventie bij, hier helpen we dan ook direct bij!

Maak jouw bedrijf cyberveilig

Wil je meer weten over hoe je jouw bedrijf cyberveilig kunt maken? Neem contact op met Summa of laat je gegevens achter. We zullen de behoeften analyseren en een advies op maat geven.

> Vul hier je gegevens in en ontvang een advies op maat

laptop cybersecurity

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!