Summa Groep gaat strategisch partnership aan met nieuwe aandeelhouder Söderberg & Partners

Om nu en in de toekomst relevant te zijn voor klanten, samenwerkend intermediair en medewerkers, en daarmee een plek te behouden in het veranderende landschap, is Summa Groep op zoek gegaan naar een nieuwe aandeelhouder. Een partner met wie we samen onze groeiambitie kunnen waarmaken. Met trots delen wij mee dat in Söderberg & Partners die nieuwe aandeelhouder is gevonden.

 

Chantal Haagmans-Van Haaften, algemeen directeur van Summa Groep, is blij met de nieuwe aandeelhouder: “Wij gaan bouwen aan een lange termijn relatie, passend bij de autonome strategie van de gezamenlijke groep. Net als Söderberg & Partners geloven wij in de waarde van anders denken. De kennis en innovatiekracht van Söderberg & Partners gecombineerd met onze sterke proposities op het gebied van serviceproviding, pensioencommunicatie, financiële planning en schade maken het mogelijk om de gedeelde strategische visie versneld uit te rollen.”

 

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners, laat weten: “Wij zijn verheugd dat we Summa Groep mogen verwelkomen in de familie. Onze gedeelde visies op de toekomst, het belang van individueel advies en het streven naar een optimale klantbeleving, hebben een belangrijke rol gespeeld in het aangaan van dit partnership. Summa levert, naast onze andere partners, een essentiële bijdrage in de verwezenlijking van onze strategie, de landelijke dekking met betrokken en goed gewaardeerde adviseurs.’’

 

Met de nieuwe aandeelhouder neemt Summa Groep afscheid van Coöperatie Vitelia als moederbedrijf. “Graag willen wij Vitelia bedanken. Zij gaven ons de ruimte voor groei en ondernemerschap, maar ook de kans om ons door te ontwikkelen met Söderberg & Partners”, aldus Chantal Haagmans-Van Haaften.

Het partnership en de overname van de aandelen is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM en wordt naar verwachting begin 2022 geëffectueerd.

 

Over Summa Groep

Summa Groep is een organisatie met drie zelfstandig opererende en complementaire bedrijven die financiële diensten aanbieden aan particulieren, ondernemers en intermediairs. De groep bestaat uit het intermediairsbedrijf Summa Adviesgroep met 5 locaties in Midden- en Noord-Limburg, de landelijk opererende serviceprovider Acura en Pensioen & inkomensspecialist APS. De groep telt 165 medewerkers en heeft omzet van EUR 16,5 miljoen (2020).

 

Over Söderberg & Partners Nederland

Söderberg & Partners Nederland verbindt een netwerk van toonaangevende, onafhankelijke adviseurs van verzekeringen, pensioenen, beleggingen en financiële producten. Söderberg & Partners is in 2004 opgericht en sinds de start in Zweden gegroeid tot marktleider in Scandinavië. De Söderberg groep is internationaal actief met 3000 medewerkers inclusief het Nederlandse netwerk verspreid over 7 landen en heeft een omzet van EUR 468 miljoen (2020). 

Het netwerk van Söderberg & Partners combineert geavanceerde technologie en vakmanschap tot een goed en betaalbaar persoonlijk advies.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!