Storm op komst

Wees voorbereid op elk moment van het jaar!

Onvoorspelbaar weer kan op elk moment toeslaan en schade veroorzaken. We willen ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent en weet wat te doen in geval van stormachtig weer. Lees verder voor handige tips en advies om schade te voorkomen en wat te doen als er toch schade optreedt.

Storm op komst

Het is belangrijk om alert te zijn op stormachtig weer. De dreiging van zware onweersbuien met hagel en zware windstoten kan op elk moment opduiken. Blijf binnen als het mogelijk is en let op rondvliegende voorwerpen als je toch naar buiten moet. Als je met de auto onderweg bent, houd dan beide handen aan het stuur en vermijd het parkeren onder bomen.

Stormschade voorkomen? Wij hebben tips!

Om schade aan je huis en tuin te voorkomen, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Controleer of zonneschermen, parasols en rolluiken goed zijn vastgemaakt en berg losliggende spullen veilig op. Sluit ramen en deuren om te voorkomen dat harde wind en regen naar binnen komen.

Schade opgetreden? Dit is wat je moet doen.

Als er toch schade optreedt, is het belangrijk om snel en efficiënt te handelen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Maak voldoende foto’s en video’s van de schade om een duidelijk beeld te krijgen.
  2. Vraag offertes op voor de reparatie of vervanging van beschadigde items.
  3. Als er noodzakelijke kosten zijn om verdere schade te voorkomen, zoals tijdelijke reparaties, kun je deze maken zonder overleg met ons. Dit worden bereddingskosten genoemd.
  4. Bij schadebedragen boven de € 5.000 is het raadzaam om telefonisch contact met ons op te nemen voor verdere ondersteuning en afhandeling.

Heb je vragen?

We begrijpen dat stormschade erg vervelend is en voor stress kan zorgen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail. Ons team staat klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden, ongeacht het moment van het jaar.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!