7 Slimme Tips om Inbrekers te Slim Af te Zijn Tijdens je Zomervakantie

De zomervakantie is een tijd om te ontspannen en nieuwe avonturen te beleven, maar het is ook een periode waarin inbrekers actiever zijn. Terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie, maken inbrekers vaak overuren. Het daarom belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om je huis te beschermen tegen ongewenste indringers. In dit artikel delen we zeven slimme tips om inbrekers te slim af te zijn tijdens je zomervakantie, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je reis.

1. Maak het huis bewoond

Een leeg huis kan een teken zijn voor inbrekers dat er niemand thuis is. Simuleer aanwezigheid door gebruik te maken van timers voor verlichting, radio’s en zelfs televisies. Door de timers op verschillende tijden in te stellen lijkt het van buiten of er gewoon iemand thuis is.

2. Opgeruimd staat netjes

Voorkom dat inbrekers weten dat je weg bent door geen aanwijzingen achter te laten. Vraag een buur of vriend om de post op te halen, de gordijnen af en toe te openen en sluiten en af en toe de auto op de oprit te parkeren. Een onverzorgde tuin kan ook wijzen op afwezigheid, dus zorg ervoor dat het er netjes uitziet.

3. Investeer in beveiligingssystemen

Beveiligingssystemen zoals alarmsystemen, beveiligingscamera’s en bewegingssensoren kunnen zeer effectief zijn om inbrekers af te schrikken. Zorg ervoor dat je ze op strategische locaties plaatst, zoals bij deuren, ramen en andere mogelijke ingangen. Een videodeurbel laat duidelijk zien dat jij altijd meekijkt!

4. Versterk deuren en ramen

Zorg ervoor dat je deuren en ramen gesloten en op slot zijn voordat je weg gaat. Het hebben van goed hang en sluit werk maakt het inbrekers extra moeilijk om binnen te komen.

5. Vermijd sociale media-updates

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je vakantie-ervaringen te delen op sociale media, is het beter om hiermee te wachten tot je weer thuis bent. Het openbaar delen van je afwezigheid kan inbrekers informeren dat je huis onbewoond is. Deel je avonturen liever met vrienden en familie na je vakantie.

6. Betrokkenheid van buren

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat en vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Vraag of ze af en toe langs willen komen, de post willen weghalen en in de zomer de planten water willen geven.

7. Verberg waardevolle spullen

Maak foto’s van jouw waardevolle spullen en berg ze goed en veilig op voordat je vertrekt. Mocht het dan toch fout gaan heb je in ieder geval bewijs voor jouw inboedelverzekering. Gebruik een kluis of een verborgen opbergplaats die niet voor de hand ligt. Zichtbare waardevolle spullen zoals audio installaties en kunst kunnen inbrekers aanmoedigen om een poging te wagen.

Een goede verzekering voor jouw inboedel

Je doet je uiterste best om een inbraak te voorkomen. Als het dan toch onverwachts gebeurd, kan je met een woonverzekering van Summa adviesgroep de financiële schade van de inbraak opvangen en beperken. Zo worden de gestolen spullen vergoed met de inboedelverzekering en als er schade is door de inbraak vergoed de opstalverzekering dit.

 

Checken of jij goed verzekerd bent? Neem vandaag nog contact op met een adviseur van Summa

 

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!