Financiële planning na de geboorte: 6 stappen om de toekomst van je kind veilig te stellen

Gefeliciteerd met de komst van jullie kleintje! Naast alle vreugde en geluk die een nieuw gezinslid met zich meebrengt, is het ook belangrijk om enkele essentiële zaken op het gebied van verzekeringen en financiële planning te regelen. Deze checklist helpt je bij het nemen van de nodige stappen om de financiële toekomst van je kind veilig te stellen.

 

Verzekeringen: Zorgeloos genieten van deze nieuwe fase

  1. Zorgverzekering: De gezondheid van je kleintje is van groot belang. Controleer of je zorgverzekering dekking biedt voor de baby vanaf de geboorte. Neem contact op met jouw adviseur om te begrijpen hoe je je baby kunt toevoegen aan je polis en welke documenten vereist zijn.
  2. Aansprakelijkheidsverzekering: Overweeg het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering om je te beschermen tegen onvoorziene kosten in geval van ongelukken of schade aan eigendommen van anderen.
  3. Overlijdensrisicoverzekering: Als belangrijkste kostwinner kan het verstandig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, zodat je gezin financieel beschermd blijft als er iets met jou gebeurt.

 

Financiële planning: Voorbereid op de toekomst

  1. Kinderbijslag en toeslagen: Vraag kinderbijslag aan en informeer naar andere mogelijke toeslagen of financiële ondersteuningsprogramma’s waar je recht op hebt.
  2. Spaar- en beleggingsplan: Denk na over het opzetten van een spaar- en beleggingsplan voor de toekomst van je kind. Dit kan bijvoorbeeld door het openen van een spaarrekening of een specifieke onderwijs- of studierekening.
  3. Financieel advies: De geboorte van een kind brengt vaak onvoorziene kosten met zich mee. Raadpleeg een financieel adviseur die je kan helpen bij het plannen van je financiële toekomst, inclusief beleggingen, vermogensopbouw en pensioenplanning.

 

Door deze voorbereidingen te treffen voordat je baby arriveert, kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent en een soepele overgang naar het ouderschap kunt maken. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze adviseurs om de financiële toekomst van je gezin te bespreken en de beste stappen te zetten of geef hier direct de geboorte van jouw kindje door.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!