Energielabel A of B, rentekorting mogelijk!

rentekorting

De rentekorting die diverse banken geven bij het financieren van een woning met minimaal energielabel A of B is een stimulans om duurzaam te wonen. Een woning met een hoog energielabel is namelijk energiezuiniger, comfortabeler en beter voor het milieu. Daarom belonen sommige banken je met een rentekorting als je een huis gaat kopen of gaat verbouwen die aan bepaalde energie-eisen voldoet.

De rentekorting kan variëren per bank, per hypotheekvorm en per energielabel. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek met jouw adviseur kan je deze opties bespreken. Gemiddeld kun je rekenen op een korting van 0,1% tot 0,3% op de hypotheekrente als je een woning met energielabel A of B financiert. Dit kan je op de lange termijn veel geld besparen. Bijvoorbeeld, als je een hypotheek hebt van €300.000 met een looptijd van 30 jaar, en je krijgt een rentekorting van 0,2%, dan kun je ongeveer €33 per maand besparen. Dat is ongeveer €4.000 euro tijdens de rentevaste periode van 10 jaar en €12.000 over de hele looptijd van de hypotheek.

Om in aanmerking te komen voor de rentekorting, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze hebben onder andere te maken met:

  • Het bewijs van het energielabel, dat je moet kunnen overleggen aan de bank
  • De duur van de rentekorting, die meestal geldt voor de eerste rentevaste periode
  • De combinatie met andere kortingen, die soms niet mogelijk is

Wil je meer weten over de rentekorting en de voorwaarden? Of wil jij jouw maximale hypotheek laten berekenen? Laat dan je gegevens achter voor een vrijblijvend hypotheekgesprek!

Contactformulier Hypotheekgesprek

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!