De 5 meest gestelde vragen rondom corona en een reisverzekering

Update d.d. 23-07-2021

VRAAG 1:
Er is een negatief reisadvies afgegeven voor mijn reisbestemming vanwege het coronavirus en ik moet de reis daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

Wij adviseren om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar de reis is geboekt. Het afgeven van een negatief reisadvies vanwege een epidemie is namelijk geen geldige reden in de annuleringsverzekering.

VRAAG 2:
Het reisadvies van de overheid is tijdens mijn reis van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) gegaan. Biedt de reisverzekering dan dekking?

Ja, als er op de datum van vertrek nog geen oranje (of rood) reisadvies door de overheid is afgegeven, dan blijft de dekking gehandhaafd. Het advies is echter wel zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren.

VRAAG 3:
Ik wil mijn geplande vakantie annuleren omdat ik in de risicogroep zit. Mijn arts adviseert om niet te reizen in verband met de Corona pandemie. Daarom wil en/of kan ik niet meer op vakantie. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsverzekering?

De standaard annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. Je bent niet ernstig ziek. Zonder de Corona pandemie zou je wel op vakantie kunnen gaan. Je annuleert dus in verband met de Corona pandemie en dat is niet gedekt onder de standaard annuleringsverzekering.

VRAAG 4:
Ik ben positief getest op Corona. Ik kan dus niet op reis en moet deze daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

Ja, het hebben van Corona wordt gezien als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. In dit geval worden de annuleringskosten vergoedt.

VRAAG 5:
Voor mijn bestemming geldt dat ik het gebied alleen mag inreizen als ik een vaccinatiebewijs kan overleggen. Als ik vóór de geplande vertrekdatum niet gevaccineerd ben waardoor ik niet op reis kan, zijn de annuleringskosten dan verzekerd?

Een verplichte vaccinatie is een “maatregel van de overheid”. Dit is geen verzekerde gebeurtenis, deze kosten worden daarom dus niet vergoed.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!