Daling hypotheekrente, meer kans voor huizenkopers

Inmiddels staan veel rentes weer onder de 4%. Dat betekent meer kans voor huizenkopers. Je maximale hypotheek stijgt dus waardoor je in veel gevallen meer kunt lenen.

Hypotheekrente daalt, hoe werkt dat?

De grootste factor voor een verandering in de hypotheekrente is de kapitaalmarktrente. Op de kapitaalmarkt worden langlopende kredieten verhandeld, zoals aandelen en staatsobligaties. Hoe minder inflatie, hoe meer er verhandeld wordt. En doordat het aanbod stijgt, daalt de rente.

Doordat momenteel de inflatie aardig onder controle is, is de kapitaalmarkrente lager en dus ook de hypotheekrente.

Een dalende hypotheekrente betekent dat jij, meestal, meer kunt lenen als huizenkoper. Vergeleken met een aantal maanden geleden, toen de hypotheekrente hoger was, kan dit jou duizenden euro’s aan hypotheek schelen!

Optimistisch in 2024

De economen van grootbank ABN AMRO zijn optimistisch. Zij verwachten dat later dit jaar nog eens renteverlagingen doorgevoerd zullen worden om de economie te ondersteunen. Maar dit is nooit zeker. De huidige onrust in het Midden-Oosten kan maar zo invloed hebben op de inflatie.

Hypotheek afsluiten

Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek of het bepalen van de rentevaste periode van uw bestaande hypotheek, zijn veel ontwikkelingen van invloed op uw keuzes. Wij zijn altijd op de hoogte van alle veranderingen rondom hypotheken. Wil jij jouw maximale hypotheek laten berekenen? Of een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek? Maak dan hier een hypotheek berekening of laat je gegevens achter en wij nemen spoedig contact met je op!

daling hypotheekrente

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!