Autoverzekering: mag mijn kind in mijn auto rijden?

Je auto uitlenen aan je kind mag zodra zij hun rijbewijs hebben behaald. Het is dus geen probleem als jouw kind af en toe in jouw auto rijdt. Rijd jouw kind regelmatig in jouw auto? Dan is het verstandig om dit wel door te geven aan de verzekeraar.

Is de auto gewoon verzekerd als mijn kind hierin rijdt?

Jouw auto is gewoon verzekerd, ook als jouw zoon of dochter achter het stuur zit. Af en toe jouw auto uitlenen is dus geen enkel probleem. Mocht er schade ontstaan dan geldt er vaak een extra eigen risico als jouw zoon of dochter nog geen 24 jaar oud is.

Moet ik extra betalen als mijn kind vaak in mijn auto rijdt?

Voor kinderen onder de 24 jaar geldt er soms een verhoogd eigen risico. Komt het regelmatig voor dat jouw kind op pad gaat in jouw auto dan is het verstandig om dit wel aan ons door te geven. Dat betekent wel dat de maandpremie van jouw verzekering omhoog zal gaan. Jonge bestuurders hebben vaak nog geen schadevrije jaren opgebouwd die voor korting zorgen. Het is natuurlijk ook een optie om de auto op naam van jouw kind te zetten, zo begint deze sneller met het opbouwen van schadevrije jaren.

Wat is het risico als ik mijn auto uitleen aan mijn kinderen?

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Naast het verhoogde eigen risico kan je jouw eigen schadevrije jaren verliezen indien er aanspraak gemaakt wordt op de verzekering.

Jouw kind een regelmatige bestuurder? Geef het door!

Ja de premie zal wat hoger zijn. Dit heeft met name te maken met de schadevrije jaren die nog niet opgebouwd zijn. Ook voor jonge bestuurders geldt er een opslag op de maandpremie. Het kan ook voordelig zijn om jouw kind vroeg te laten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Wil je weten wat dit voor jou zou betekenen? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij horen graag wat er bij je speelt en waar we bij kunnen helpen. Hopelijk tot snel!