Specialist financiële planning

Wij zijn Summum, de vermogensbeschermer! Wij helpen onze klanten met het beschermen en laten groeien van hun vermogen. Dat begint altijd met een financieel plan om inzicht te krijgen in de financiële situatie, nu en later. Zekerheid zorgt voor rust. Rust zorgt voor ontspanning. Ontspanning zorgt voor geluk.

Summum is onderdeel van Summa Groep. Summa Groep zorgt voor financiële rust en zekerheid. We zijn een ambitieuze organisatie met jarenlange kennis en ervaring in huis. Met een team van ruim 170 collega’s stellen wij iedere klant in staat om financiële rust en zekerheid te bewaken. Summa Groep is de overkoepelende organisatie van vier toonaangevende bedrijfsonderdelen in onze branche; Acura, Summa Adviesgroep, APS Pensioen- en Inkomensteam en RISE&Partners. Summum is een label van Summa Adviesgroep. Samen zijn we een betrokken, deskundig en betrouwbare financieel dienstverlener in de breedste zin van het woord. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in diverse regio’s en blijven in beweging.

Voor ons label Summum Advies te Weert zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Specialist Financiële planning

(minimaal 32 uur)

Ben jij die energieke collega die houdt van de klant helpen met inhoudelijk advies?
Als Specialist Financiële planning maak je onderdeel uit van ons Summum team waarin we iedere dag met veel plezier klaar staan voor onze klanten. Binnen het team werk je nauw samen met je collega’s. Het team bestaat uit 2 adviseurs particulier, 2 financieel adviseurs en 3 specialisten financiële planning. Buiten het Summum team werk je ook actief samen met de collega’s van Summa Adviesgroep en APS Pensioen- en inkomensteam.

Eind 2019 is ons nieuwe label Summum Advies te Weert gelanceerd. Dit jaar jaar zal in het teken staan van doorontwikkelen en groeien door wederom veel mooie persoonlijke 9+ klantervaringen te realiseren.

Als specialist Financiële planning ben jij degene uit ons klantteam die de klant bij de hand neemt bij een adviestraject voor het afsluiten van nieuwe en het aanpassen van bestaande vermogensopbouwproducten, overlijdensrisicodekkingen, hypotheken, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en woonlastenbeschermers. Je werkt hierbij intensief samen met de Financieel adviseur die voornamelijk verantwoordelijk is voor het binnenhalen van de opdracht.

Dit alles doe je met jouw passie voor financiële planning en klantgerichtheid. Samenwerking in teamverband staat centraal. Je collega’s en klanten worden blij van jouw creativiteit, deskundigheid, positieve energie en oplossingsgerichtheid. We geven je alle vertrouwen en vrijheid in je rol.

Als specialist financiële planning ben je verantwoordelijk voor:
  • Financieel advies: Het zorgvuldig doorlopen van het adviesproces en het geven van deugdelijk en passend advies aan klanten. Je maakt de financiële planning, stelt het adviesrapport op en bespreekt deze persoonlijk met de klant. Je verzorgt de bemiddeling en je reageert inhoudelijk op vragen van klanten en collega’s.
  • Administratieve verwerking: Je bereidt klantbezoeken voor, draagt zorg voor een correcte klant dossiervastlegging. van inventarisatie, documentatie, financieel advies tot klantafspraken, urenadministratie en budgetbewaking per adviestraject. Je verstuurt documenten aan verzekeraars en de serviceprovider hypotheken. Je onderhoudt deze contacten en bewaakt de deadlines.
  • Het proactief meedenken met de klantreis en het aandragen van verbeterideeën ten aanzien van de klanttevredenheid.

Wat wij vragen
Om financieel advies te mogen geven dien je te beschikken over de diploma’s WFT Vermogen, WFT Inkomen,         WFT Hypothecaire krediet en FFP allen Permanent actueel. Ons team is op zoek naar pro-activiteit, initiatief en zelfstandigheid in combinatie met een flinke portie energie en verantwoordelijkheidsgevoel. Een collega met passie en gedrevenheid waar het team en onze klanten op kunnen bouwen.

Geniet je ook zo van verantwoordelijkheid in je werk? Bij ons betekent dat vrijheid en ruimte om je eigen dingen te kunnen doen. Wij bieden medewerkers mooie uitdagingen in onze teams. Ons uitgangspunt is om iedereen in hun kracht te zetten en ieders talenten te benutten! Wij willen te allen tijde van en met elkaar blijven leren. De beste professionals werken tenslotte bij Summa Groep! Hoor jij hier ook bij?  

Wat hebben wij te bieden
Je komt te werken in een deskundig, gedreven en gezellig team binnen het Summum label van Summa Adviesgroep. Summum is nog volop aan het doorontwikkelen en we zien veel kansen. Dit is voor iedereen een geweldig mooie uitdaging. Naast een prima salaris en goede secundaire voorwaarden, bieden wij jou als specialist Financiële planning een prettige, dynamische werkomgeving waar ruimte is om jezelf te blijven ontwikkelen. De groeiambities van onze organisatie en de interne samenwerkingen met de andere werkmaatschappijen binnen Summa Groep bieden kansen voor onze medewerkers die meer uit hun carrière willen halen. Summa Groep kenmerkt zich als een platte organisatie met een open en informele cultuur. Bij ons zijn de lijnen kort en proberen we zo veel mogelijk ruimte en vertrouwen te geven. We zijn ambitieus, gedreven en betrokken bij elkaar.

Ben jij enthousiast geworden en wil je ons nog beter leren kennen? Reageer dan met je CV en een korte motivatie naar hrm@summa.nl. Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met Rob Heijnen, Operationeel Manager Summum via 06 30 47 43 08. Wij kijken uit naar jouw reactie!