Vacature Relatiebeheerder zakelijk

Summa Groep zorgt voor financiële rust en zekerheid. We zijn een ambitieuze organisatie met jarenlange kennis en ervaring in huis. Met een team van ruim 170 collega’s stellen wij iedere klant in staat om financiële rust en zekerheid te bewaken. Summa Groep is de overkoepelende organisatie van vier toonaangevende bedrijfsonderdelen in onze branche; Acura, Summa Adviesgroep, APS Pensioen- en Inkomensteam en RISE&Partners. Samen zijn we een betrokken, deskundig en betrouwbare financieel dienstverlener in de breedste zin van het woord. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in diverse regio’s en blijven in beweging.

Voor Summa Adviesgroep zijn we voor ons zakelijke team in Oirlo op zoek naar een enthousiaste:

Relatiebeheerder zakelijk

(32-40 uur)

Ben jij die ervaren collega die houdt van klantcontact en het opbouwen van 9+ klantrelaties?


Als relatiebeheerder zakelijk maak je onderdeel uit van ons zakelijke team waarin we iedere dag met veel plezier klaar staan voor onze klanten. Binnen een team van 17 collega’s werk je nauw samen; je hebt een breed en verantwoordelijk takenpakket. Jij bedient zelfstandig zakelijke klanten op gebied van schadeverzekeringen. Dit alles doe je met jouw aanstekelijke enthousiasme en klantgerichtheid. Teamsamenwerking en klantbediening staan centraal, indien nodig vraag je je collega adviseur om een advies op maat te verzorgen voor de klant. Je bent een kansdenker en je collega’s worden blij van je kennis en je vermogen om die kennis te delen, je positieve energie, oplossingsgerichtheid en geven je alle vertrouwen en vrijheid in je rol.


In je rol als relatiebeheer ben je verantwoordelijk voor:

  • het breed inventariseren van de risico’s, wensen en behoeften van de klant en doorbouwen op een proactieve en persoonlijke dienstverlening aan een lange termijnrelatie met je klanten;
  • het proactief bewerken en uitbouwen van de bestaande klantenportefeuille. Jouw focus ligt in eerste instantie op verzekeringen. Daarnaast blijf je alert op kansen in de overige domeinen en zorg je voor interne doorverwijzing waar mogelijk;
  • het verzorgen van de administratieve verwerking van je klantcontacten, het in gang zetten en opvolgen van acties beschreven in bezoekverslagen, het uitbrengen van offertes, inwinnen van informatie ten behoeve van acceptatie, afgeven van voorlopige dekkingen, het bemiddelen bij het afsluiten van verzekeringen. Daarnaast voer je nieuwe polissen in en verwerkt mutaties;
  • het actief meewerken op kantoor. Je bent het vaste aanspreekpunt voor klanten en zet samen met de zakelijke adviseur commerciële acties op en spreekt zakelijke klanten proactief aan voor cross-selling;
  • het proactief meedenken met de klantreis en het aandragen van verbeterideeën ten aanzien van de klanttevredenheid.

Wat wij vragen

Heb jij kennis en ervaring opgebouwd vanuit een soortgelijke functie? Beschik jij over je WFT basis, WFT schade particulier en zakelijk en WFT inkomen en ben jij bovendien permanent actueel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Geniet je ook zo van verantwoordelijkheid in je werk? Bij ons betekent dat vrijheid en ruimte om je eigen dingen te kunnen doen. Wij bieden medewerkers mooie uitdagingen in onze teams. Ons uitgangspunt is om iedereen in hun kracht te zetten en ieders talenten te benutten! Wij willen ten allen tijde van en met elkaar blijven leren. De beste professionals werken tenslotte bij Summa Groep! Hoor jij hier ook bij?


Wat hebben wij te bieden

Naast een prima salaris en goede secundaire voorwaarden, bieden wij jou als relatiebeheerder zakelijk een prettige, dynamische werkomgeving waar ruimte is om jezelf te blijven ontwikkelen. De groeiambities van onze organisatie en de interne samenwerkingen met de andere werkmaatschappijen binnen de Summa Groep bieden kansen voor onze medewerkers die meer uit hun carrière willen halen. Summa Groep kenmerkt zich als een platte organisatie met een open en informele cultuur. Bij ons zijn de lijnen kort en proberen we zo veel mogelijk ruimte en vertrouwen te geven. We zijn ambitieus, gedreven en betrokken bij elkaar.

Ben jij enthousiast geworden en wil je ons nog beter leren kennen? Reageer dan met je CV en een korte motivatie naar hrm@summa.nl. Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met Lara Joosten, Operationeel manager via 0633103304. Wij kijken uit naar jouw reactie!