Vacature Relatiebeheerder verzekeringen particulier

Summa Groep zorgt voor financiële rust en zekerheid. We zijn een ambitieuze organisatie met jarenlange kennis en ervaring in huis. Met een team van ruim 170 collega’s stellen wij iedere klant in staat om financiële rust en zekerheid te bewaken. Summa Groep is de overkoepelende organisatie van vier toonaangevende bedrijfsonderdelen in onze branche; Acura, Summa Adviesgroep, APS Pensioen- en Inkomensteam en RISE&Partners. Samen zijn we een betrokken, deskundig en betrouwbare financieel dienstverlener in de breedste zin van het woord. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in diverse regio’s en blijven in beweging.

Voor ons bedrijfsonderdeel Summa Adviesgroep kantoor Roermond zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Relatiebeheerder verzekeringen particulier

Roermond | (minimaal 32 uur)

Ben jij die energieke collega die houdt van klantcontact en het opbouwen van 9+ klantrelaties?

Als relatiebeheerder maak je onderdeel uit van een zelfsturend team waarin we iedere dag met veel plezier klaar staan voor onze klanten. Binnen het team werk je nauw samen met je collega’s van de commerciële binnendienst en onze adviseurs. Je hebt een breed en verantwoordelijk takenpakket. Jij bedient zelfstandig particuliere klanten op terrein van schadeverzekeringen, uitvaartverzekeringen en producten van de Regiobank. Dit doe je met jouw aanstekelijke enthousiasme en klantgerichtheid. Teamsamenwerking staat centraal, indien nodig vraag je je collega adviseur om een advies op maat te verzorgen voor de klant.

Je collega’s worden blij van jouw leergierigheid, positieve energie en oplossingsgerichtheid en geven je alle vertrouwen en vrijheid in je rol.

In je rol als relatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor:

  • het breed inventariseren van de risico’s, wensen en behoeften van de klant en op een proactieve en persoonlijke manier werken aan een lange termijnrelatie met je klanten;
  • het proactief bewerken en uitbouwen van de bestaande klantenportefeuille. Jouw focus ligt in eerste instantie op verzekeringen. Daarnaast blijf je wel alert voor kansen in de overige domeinen en zorg je voor doorverwijzing waar mogelijk;
  • het verzorgen van de administratieve verwerking van je klantcontacten, het opstellen van offertes, afgeven van voorlopige dekkingen en het bemiddelen bij het afsluiten van verzekeringen. Daarnaast voer je nieuwe polissen in en verwerk je mutaties;
  • het actief meewerken op kantoor. Je bent het vaste aanspreekpunt voor klanten, je zet commerciële acties mee op en spreekt klanten proactief aan voor cross-selling;
  • het proactief meedenken met de klantreis en het aandragen van verbeterideeën ten aanzien van de klanttevredenheid.

Wat wij vragen
Je hebt een MBO+ diploma, bij voorkeur in de bank- en financiële sector, of je hebt gelijkwaardige ervaring. Beschik jij daarnaast over je WFT basis en WFT schade particulier? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar schakelvermogen, gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel, initiatief in combinatie met een flinke portie energie en plezier. Geniet je ook zo van verantwoordelijkheid in je werk? Bij ons betekent dat vrijheid en ruimte om je eigen dingen te kunnen doen. Wij bieden medewerkers mooie uitdagingen in onze zelfsturende teams. Ons uitgangspunt is om iedereen in hun kracht te zetten en ieders talenten te benutten! Wij willen te allen tijde van en met elkaar blijven leren. De beste professionals werken tenslotte bij Summa Groep! Hoor jij hier ook bij?  

Wat hebben wij te bieden
Naast een passend salaris en goede secundaire voorwaarden, bieden wij jou als relatiebeheerder een prettige, dynamische werkomgeving waar ruimte is om jezelf te blijven ontwikkelen. De groeiambities van onze organisatie en de interne samenwerkingen met de andere werkmaatschappijen binnen de Summa Groep bieden kansen voor onze medewerkers die meer uit hun carrière willen halen. Summa Groep kenmerkt zich als een platte organisatie met een open en informele cultuur. Bij ons zijn de lijnen kort en proberen we zo veel mogelijk ruimte en vertrouwen te geven. We zijn ambitieus, gedreven en betrokken bij elkaar.

Ben jij enthousiast geworden en wil je ons nog beter leren kennen? Reageer dan met je CV en een korte motivatie naar hrm@summa.nl. Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met Sanne Hobus, onze HR Adviseur via 06 44 808 938. Wij kijken uit naar jouw reactie!