Vacature Hypotheekadviseur

Summa Groep zorgt voor financiële rust en zekerheid. We zijn een ambitieuze organisatie met jaren lange kennis en ervaring in huis. Met een team van ruim 160 collega’s stellen wij iedere klant in staat om financiële rust en zekerheid te bewaken. Summa Groep is de overkoepelende organisatie van vier toonaangevende bedrijfsonderdelen in onze branche; Acura, Summa Adviesgroep, APS Pensioen- en Inkomensteam team en RISE&Partners. Samen zijn we een betrokken, deskundig en betrouwbare financieel dienstverlener in de breedste zin van het woord. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in diverse regio’s en blijven in beweging.

Voor ons bedrijfsonderdeel Summa Adviesgroep team Hypotheken zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Hypotheekadviseur 
minimaal 36 uur

Ben jij die commerciële adviseur met een flinke portie ondernemerschap?

Als Hypotheekadviseur maak je onderdeel uit van ons hypotheken team waarin we iedere dag met veel plezier klaar staan voor onze klanten. Het team is gevestigd in Panningen.

Je werft actief nieuwe klanten en begeleidt nieuwe en bestaande klanten bij het afsluiten van een passende hypotheek met bijbehorende overlijdensrisicoproducten en woonlastenbeschermers. Je inventariseert de daadwerkelijke klantbehoefte en geeft een advies op maat. Je bent een volwaardig sparringpartner voor je klant en maakt complexe vraagstukken begrijpelijk voor iedereen! Je bezoekt netwerkbijeenkomsten en indien nodig verwijs je voor cross-sell door naar anderen collega’s binnen onze organisatie.

Als hypotheekadviseur heb je een grote commerciële verantwoordelijkheid. Je krijg de ruimte om volop met de klant in gesprek te zijn. De collega binnendienst hypotheken ondersteunt de hypotheekadviseur en bedient vanuit kantoor ook zelfstandig en proactief bestaande klanten. Wanneer de hypotheekadviseur het advies heeft uitgewerkt en de klant akkoord is gegaan met het financieel advies, dan zorgt de binnendienst collega voor de verdere afhandeling richting klant en serviceprovider en completering van het dossier.

Onze dienstverlening omtrent financieel advies is volop in beweging om de ontwikkelingen in de markt te volgen en kansen te benutten. We verwachten dat je meedenkt met de doorontwikkeling van het team en dat je proactief ideeën initieert en oppakt. Denk jij als hypotheekadviseur in mogelijkheden en ben jij in staat om jouw eigen werkproces te analyseren en (continu) te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In je rol als hypotheekadviseur ben je verantwoordelijk voor:

Advies en beheer

 • Mede vormgeven en uitdragen van het commerciële beleid.
 • Actief zoeken naar commerciële signalen en behoeften van prospects en klanten en deze omzetten in acties.
 • Afspraken realiseren met prospects en bestaande klanten op kantoor.
 • Correct uitvoeren van een brede en gedegen inventarisatie volgens actuele regels en richtlijnen.
 • Het geven van een integraal hypotheekadvies aan klanten.
 • Bespreken van offertes en adviesrapporten.
 • Aanbieden en sluiten van opdrachten tot financiële diensten.
 • Daarnaast initieer je als hypotheekadviseur acties om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Administratieve verwerking

 • Voorbereiden van een afspraak.
 • Vastleggen inventarisatie, advies en afspraken met de klant.
 • Bijhouden van de urenadministratie.

Wat wij vragen

Ben je in het bezit van Wft basis, Wft schade particulier, Wft vermogen en Wft hypothecair Krediet en heb jij de nodige hypotheek ervaring in huis? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar ondernemerschap, commercieel talent, gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel, initiatief en een portie energie. Geniet je ook zo van verantwoordelijkheid in je werk? Bij ons betekent dat vrijheid en ruimte om je eigen dingen te kunnen doen binnen een dynamische werkomgeving. Wij verwachten van al onze medewerkers dat iedereen proactief meedenkt met onze klantreizen en dat je verbeter ideeën ten aanzien van de klanttevredenheid aandraagt en oppakt.

Wat hebben wij te bieden

Naast een passend salaris en goede secundaire voorwaarden, bieden wij jou als Hypotheekadviseur een dynamische, leerzame werkomgeving waar ruimte is om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij bieden medewerkers mooie uitdagingen in onze teams. Ons uitgangspunt is om iedereen in hun kracht te zetten en ieders talenten te benutten binnen onze organisatie in beweging. Wij willen altijd van en met elkaar blijven leren. De beste professionals werken tenslotte bij Summa Groep! Hoor jij hier ook bij?  

Summa Groep kenmerkt zich als een platte organisatie met een open en informele cultuur. Bij ons zijn de lijnen kort en proberen we zo veel mogelijk ruimte en vertrouwen te geven. We zijn ambitieus, gedreven en betrokken bij elkaar. De groeiambities van onze organisatie en de interne samenwerkingen met de andere bedrijven binnen de Summa Groep biedt kansen voor onze medewerkers die meer uit hun carrière willen halen.

Ben jij enthousiast geworden en wil je ons nog beter leren kennen? Reageer dan via Peter Lemmen, consultant van Personato via 0653893860 of p.lemmen@personato.nl.

Personato verzorgt voor ons de werving en selectie. Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met Personato.

Wij kijken uit naar jouw reactie!