Vacature Applicatiebeheerder

Summa Groep zorgt voor financiële rust en zekerheid. We zijn een ambitieuze organisatie met jarenlange kennis en ervaring in huis. Met een team van ruim 160 collega's stellen wij iedere klant in staat om financiële rust en zekerheid te bewaken. Summa Groep is de overkoepelende organisatie van drie toonaangevende bedrijfsonderdelen in onze branche; Acura, Summa Adviesgroep en APS Pensioen- en Inkomensteam. Samen zijn we een betrokken, deskundige en betrouwbare financieel dienstverlener in de breedste zin van het woord. We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in diverse regio's en blijven in beweging.

Voor de Summa Groep zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Applicatiebeheerder (fulltime)

Als Applicatiebeheerder maak je onderdeel uit van de afdeling ICT. De afdeling wordt aangestuurd door de ICT Manager en bestaat daarnaast uit 4 FTE  Applicatiebeheerders en 1 FTE verantwoordelijk voor Infra. Onze organisatie is volop in beweging en we willen onze organisatie nog meer gaan professionaliseren. Speerpunten hierbij zijn synergie binnen Summa Groep en onze klant staat centraal. Je werkt intensief samen met je collega’s en externe partners zoals leveranciers en Servicedesk.

Wat ga je doen
Als Applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het in de lucht houden van de omgeving, rekening houdend met proces, functionaliteit, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, (informatie) beveiliging en de performance. Voor het oplossen van incidenten werk je samen met onze Servicedesk. Jij zorgt ervoor dat de applicaties zijn ingericht, worden onderhouden en je ziet erop toe dat de applicaties op de juiste manier worden gebruikt.

Taken:

 • Aanspreekpunt met betrekking tot de desbetreffende applicaties die niet worden ondersteund door het externe softwarebedrijf.
 • Inrichten en onderhouden van applicaties
 • Onderhouden van contacten met de gebruikers, leveranciers en de Servicedesk
 • Analyseren van problemen, verzamelen van informatie over de knelpunten en een oplossing aandragen
 • Schrijven van (beperkte) handleidingen
 • Adviseren bij de automatisering van de werkprocessen
 • Initiëren van nieuwe toepassingen van informatietechnologie
 • Uitvoeren van updates en het vooraf testen ervan
 • Genereren van managementinformatie
 • Waarborgen van de kwaliteit van de data.
 • Opschonen van de data
 • Constateren van ongeautoriseerde toegang door derden en andere niet gewenste incidenten
 • Tijdige escalatie van incidenten en problemen overleggen met de ICT-manager en bewaken van de opvolging

Wat wij vragen

Als Applicatiebeheerder geef jij optimale ondersteuning aan de gebruikersorganisatie waarbij er snel ingespeeld moet  worden op nieuwe wensen. Voor jou zijn bovenstaande verantwoordelijkheden bekend terrein. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en een relevante IT-opleiding. Je hebt een brede kennis van en interesse in technische IT-systemen. Daarnaast heb je ervaring met applicatiebeheer en helpdesk. Je beschikt over een resultaatgerichte drive omdat je van aanpakken houdt. Jij weet beweging en draagvlak te creëren voor je plannen.

We zoeken een open en gedreven persoon die initiatiefrijk en ondernemend is. Een teamplayer die op natuurlijke wijze de verbinding met de business kan maken. Een organisatietalent, iemand die makkelijk schakelt, de dynamiek omarmt en samen met collega’s vooruitdenkt op de business. We verwachten dat je sociaal en flexibel bent ingesteld en weet om te gaan met veranderingen. Summa Groep is in beweging, hetgeen mooie uitdagingen biedt. Heb jij zin om mee te bewegen?

Wat hebben wij te bieden
Krijg jij energie van verantwoordelijkheid van zelfstandig werken? Dan geven we je alle ruimte en begeleiding om te groeien in deze functie. Summa Groep kenmerkt zich als een  organisatie met een open en informele cultuur. Bij ons zijn de lijnen kort en we proberen zo veel mogelijk ruimte en vertrouwen te geven aan teams en mensen. We zijn ambitieus, gedreven en betrokken bij elkaar.

Naast een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden bieden wij onze medewerkers mooie uitdagingen. Ons uitgangspunt is om iedereen in zijn of haar kracht te zetten en ieders talenten te benutten. Wij willen te allen tijde van en met elkaar blijven leren op een mooie en leuke manier. De beste professionals werken tenslotte bij Summa Groep! Hoor jij hier ook bij?

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden en wil je ons nog beter leren kennen? Reageer dan met je CV en een korte motivatie naar hrm@summa.nl. Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met Joost van der Ven, ICT Manager via 0630355571. Wij kijken uit naar jouw reactie!