Show menu

"Betrokken & Deskundig"

De 5 meest gestelde vragen rondom corona en reisverzekering

VRAAG 1:
Er is een negatief reisadvies afgegeven voor mijn reisbestemming vanwege het coronavirus en ik moet de reis daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

Wij adviseren om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar de reis is geboekt. Het afgeven van een negatief reisadvies vanwege een epidemie is namelijk geen geldige reden in de annuleringsverzekering.

VRAAG 2:
Het reisadvies van de overheid is tijdens mijn reis van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) gegaan. Biedt de reisverzekering dan dekking? 

Ja, als er op de datum van vertrek nog geen oranje (of rood) reisadvies door de overheid is afgegeven, dan blijft de dekking gehandhaafd. Het advies is echter wel zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren.

VRAAG 3:
Ik wil mijn geplande vakantie annuleren omdat ik in de risico groep zit. Mijn arts adviseert om niet te reizen in verband met de Corona pandemie. Daarom wil en/of kan ik niet meer op vakantie. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsverzekering? 

De standaard annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. Je bent niet ernstig ziek. Zonder de Corona pandemie zou je wel op vakantie kunnen gaan. Je annuleert dus in verband met de Corona pandemie en dat is niet gedekt onder de standaard annuleringsverzekering.

VRAAG 4:
Is er dekking als ik een land niet in mag, omdat ik geen visum heb gekregen i.v.m. een inreisbeperking door het Corona-virus?

Heb je onverwachts en buiten je schuld om geen visum kunnen krijgen? En heb je daarom je geboekte reis moeten annuleren? Dan ben je verzekerd voor de annuleringskosten. Let op: ESTA en een immigratiedocument dat je in het vliegtuig krijgt zijn geen visum.  

VRAAG 5:
In het gebied waar ik naartoe ga is code geel van kracht. De reis kan dus doorgaan en de reisorganisatie gaat de reis niet zomaar cancelen. Ik wil mijn reis annuleren, ik vind het te risicovol. Wat zijn hierin de mogelijkheden?

Als code geel van kracht is en reisorganisatie stelt dat reis kan worden uitgevoerd, mag je in principe niet kosteloos annuleren. Als door de coronacrisis een wezenlijk deel van je reis niet kan doorgaan, kunt je overigens wel bepleiten dat je kosteloos mag annuleren – bijvoorbeeld als je een cultuurreis maakt en alle musea dicht zijn.

Direct zelf regelen

Ik wil:

Liever persoonlijke hulp?

persoonlijke hulp Adres en route