Show menu

"Betrokken & Deskundig"

Coronavirus: Wat heb je aan je reis- en annuleringverzekering?

In deze tijd waarin het vooral draait om corona, zijn er veel vragen over de reisverzekering. Onderstaand hebben we een aantal vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Verzekeraars hanteren ieder hun eigen voorwaarden. Staat je vraag er niet tussen of twijfel je, bel ons dan gerust. We zijn bereikbaar op 088 78 66 200. We helpen je graag verder!

Heb je je reis via een reisorganisatie geboekt?

Neem daar dan contact mee op. Bij veel reisorganisaties kun je de reis omboeken, je geld terugkrijgen of een tegoedbon krijgen om later een nieuwe reis te boeken.

Kan ik mijn annuleringsverzekering nog opzeggen?

Bij het afsluiten van een reisverzekering sluit je vaak direct een annuleringsverzekering af. Hierbij kun je kiezen uit een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering. Een kortlopende verzekering is afgesloten voor een specifieke reis en een doorlopende is het hele jaar door geldig. Je kunt deze niet tussentijds opzeggen. De doorlopende annuleringsverzekering kun je nadat deze een jaar heeft gelopen, dagelijks opzeggen.

Kan ik de premie van mijn annuleringsverzekering terug krijgen als ik niet meer op reis ga?

Bij een annuleringsverzekering (kort of doorlopend) krijg je de betaalde premie niet terug en kun je deze niet meer opzeggen. De annuleringsverzekering is namelijk al geldig op het moment dat je deze afsluit en een deel van het risico is al gelopen op het moment dat je je reis wilt annuleren. Nadat een doorlopende annulering een jaar heeft gelopen, is deze wel opzegbaar.

Kan ik mijn kortlopende reisverzekering opzeggen en premie terugkrijgen als ik niet meer op reis ga?

Je kunt je kortlopende reisverzekering opzeggen. Je kunt dan de betaalde premie terugkrijgen. Heb je een combinatie van een kortlopende reisverzekering met een annuleringsverzekering? Dan ontvang je alleen de premie terug voor je kortlopende reisverzekering. Een annuleringsverzekering kun je namelijk niet opzeggen, want als je reis niet doorgaat, maak je al gebruik van deze verzekering. Bij een doorlopende reisverzekering krijg je je premie ook niet terug. Deze verzekering is namelijk een jaar geldig en niet afgesloten is voor een specifieke reis. 

Wat heb je aan een annuleringsverzekering bij een pandemie zoals het coronavirus?

Heb je al een ziekte en kun je aantonen dat je in een regio zit of naar een regio toegaat waarin een extra gezondheidsrisico geldt? Dan kun je in aanmerking komen voor een kosteloze annulering. Je moet dit dan wel aangeven als annuleringsreden. Je kunt dit doen bij een uitgebreidere annuleringsverzekering. Een standaard annuleringsverzekering geldt alleen voor zaken die in je eigen familie gebeuren. Zoals het overlijden van iemand of ziekte. De voorwaarden verschillen per reisverzekeraar. Wil je weten welke voorwaarden voor jou gelden, bel ons gerust.

Wat als je al op vakantie of onderweg bent?

Volg instructies van de lokale autoriteiten. Je kunt de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten houden. Hier vind je de meeste actuele informatie over het reisadvies naar je vakantieland. 

Ik wil mijn vakantie afbreken. Worden mijn ongebruikte vakantiedagen vergoed?

Heb je een vakantie gepland in een gebied waar corona is vastgesteld, maar wil je vanwege het virus thuisblijven? Het annuleren van je reis vanwege advies van Buitenlandse Zaken is niet altijd verzekerd op je annuleringsverzekering. Dit hangt af van je verzekeraar en soms van welke dekking je hebt gekozen. Bel ons, dan checken we samen hoe dat bij jou zit.

Direct zelf regelen

Ik wil:

Liever persoonlijke hulp?

persoonlijke hulp Adres en route