Show menu

"Betrokken & Deskundig"

De overheid schiet MKB-werkgevers te hulp in de kosten van ziekteverzuim

Vanaf 2020 kunt u als MKB ondernemer vallen onder de afspraken van een zogenoemd kaderconvenant dat minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees heeft afgesloten met MKB Nederland (ook optredend voor VNO-NCW en LTO Nederland). Met de afspraken schiet de overheid MKB-werkgevers te hulp in de kosten van ziekteverzuim.

MKB verzuim-ontzorg-verzekering

Met name kleine werkgevers willen meer ontzorgd worden als het gaat om de begeleiding van langdurig zieke medewerkers. In het kaderconvenant zijn dan ook afspraken gemaakt over de zogenoemde MBK verzuim-ontzorg-verzekering. Deze verzekering ontzorgt de werkgever en geeft meer duidelijkheid waar de ondernemer aan toe is. 

Met de afspraken die gemaakt zijn verschuift de leiding een stukje naar de verzekeraar en de Arbodienst. De Arbodienst moet zorgen dat de Wet Poortwachter goed wordt uitgevoerd en de verzekeraar krijgt een betaalverplichting, inclusief de kosten van re-integratie inspanningen. De rol van beiden wordt duidelijker en dat gaat helpen voor ondernemers.

Lees meer op de website van de Rijksoverheid en download het kaderconvenant. Klik hier.

Loondoorbetalingskorting

Met ingang van 2021 krijgt u als werkgever een ‘loondoorbetalingskorting’ op de premie. Deze korting bestaat uit een vast bedrag (circa € 1.000) voor alle werkgevers. Hierdoor krijgen kleine werkgevers dus relatief meer grotere werkgevers.

Vragen?
Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.


Direct zelf regelen

Ik wil:

Liever persoonlijke hulp?

persoonlijke hulp Adres en route