Show menu

"Betrokken & Deskundig"

7 handige tips voor een goed voorbereide autovakantie

Bent u al klaar voor de zomer?! Met onze 7 handige tips gaat u goed op weg richting uw vakantiebestemming. Waar gaat ú deze zomer heen? 

Niets vergeten?
Wilt u er zeker van zijn dat u niets vergeet? Gebruik dan de vakantie-checklist van Reischecker voor het samenstellen van uw paklijst. Voer uw reisgegevens in en print de vakantie-checklist direct uit, zodat u deze zomer niet zonder zwembroek en zonnebrand het strand op gaat.

Kijk op https://www.reischecker.nl/vakantie-checklist voor deze online paklijst.

Plan uw tankbeurten
Hoewel het door de Europese Unie makkelijker is geworden te reizen tussen de meeste landen in Europa, is het een stuk moeilijker geworden om de juiste brandstof te vinden. In een aantal Europese landen kan je vanaf 1 januari 2017 alleen nog maar E10 brandstoffen tanken. Sommige motoren lopen niet helemaal goed op deze nieuwe en meer milieuvriendelijke brandstof, met alle gevolgen van dien. Daarom is het goed om uw tankbeurten van tevoren goed uit te stippelen. Daarnaast kunt u in de meeste Oost-Europese landen het beste tanken bij erkende tankstations. 

Wilt u weten of uw auto op E10 kan rijden? Kijk dan op http://www.e10check.nl/

Neem een “filevoorraadje” extra mee
Komt u in de file te staan op een zwarte zaterdag? Dan is het wel zo prettig om een klein filevoorraadje te hebben. Denk hierbij aan:

• Een voorraad water
• Snacks, etens- en zoetwaren
• Deken en een kussentje
• Oplader voor de mobiele telefoon (geschikt voor 12v of powerbank)
• Spelletjes of filmpjes om de kinderen zoet te houden.

Hulp bij autopech
Maakt u geen gebruik van een pechhulpservice? Heeft u dit niet meeverzekerd op uw reisverzekering? Valt dit niet onder de dekking van uw autoverzekering? Neem dan in ieder geval een aantal contactgegevens met u mee van pechhulpdiensten en/of afsleepdiensten. Wilt u na een pechgeval uw auto terugkrijgen naar Nederland? Dan kan dit zonder de juiste verzekering flink in de papieren lopen.

Er zijn diverse verzekeringsmogelijkheden om u te behoeden voor een hoge kostenpost bij pech. Denk bijvoorbeeld aan;

  • Automobilistenhulp toevoegen op de doorlopende reisverzekering
  • Een aparte pechhulp verzekering op kenteken.
Neem voor de mogelijkheden gerust contact met ons op of bereken hier direct uw pechhulp verzekering.

De oude vertrouwde wegenkaart
Het meenemen van een oude wegenkaart kan nooit kwaad. De meeste smartphones van tegenwoordig kunnen eenvoudig gebruikt worden als navigatiesysteem. Deze systemen zijn echter wel afhankelijk van uw gps connectie. Gaat het stormen op de terugweg of wordt uw navigatiesysteem en/of mobiele telefoon gestolen? Dan wordt het naar huis rijden zonder navigatie! Om u dit te besparen houden wij toch vast aan de oude-vertrouwde wegenkaart.

Regelgeving per land
Heeft u dit wel eens gehoord; “Het gaat om de reis, niet om de bestemming”? Dan is het wel een goed idee om eens te kijken wat er verplicht wordt gesteld om tijdens deze reis in uw voertuig mee te nemen.

Kijk voor de informatie per land op: http://www.acsi.eu/nl/landeninformatie/l1-n46/ 

De groene kaart
Het is verplicht om in het buitenland uw groene kaart mee te nemen. Deze groene kaart wordt gezien als officieel erkend bewijs, dat uw voertuig en/of caravan verzekerd is. De groene kaart ontvangt u elk jaar op de contractsvervaldatum van uw verzekering. Wilt u deze nog toegezonden krijgen voordat u op vakantie gaat? Neem dan gerust contact met ons op of stuur ons een mailtje. Wij kunnen u deze direct per mail toezenden.

Wij wensen u een mooie zomer en een veilige reis toe!


Direct zelf regelen

Ik wil:

Liever persoonlijke hulp?

persoonlijke hulp Adres en route