Show menu

"Betrokken & Deskundig"

Verhoging subsidieplafond asbestdaken naar 25 miljoen!

Vanaf 2024 is het in Nederland verboden een asbest dak te bezitten. Oude asbestdaken kunnen door de jaren heen zijn aangetast door weer en wind. Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gevaren van blootstelling aan asbest en geldt voor particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen. Voor het verwijderen  van asbestdaken is al sinds 1 januari 2016 een subsidieregeling beschikbaar.

Verhoging van het subsidielafond
Staatsecretaris Dijksma cq. het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, heeft besloten om het subsidieplafond voor asbestsanering te verhogen naar 25 miljoen euro voor 2017. De regeling is beschikbaar voor particulieren, ondernemers, (non-profit) organisaties en overheden.

Waarvoor geldt deze subsidie?
Het subsidiebedrag bedraagt op dit moment €4,50 euro per vierkante meter gesaneerd asbestdak en er geldt een maximum van 25.000 euro per adres en geldt alleen voor asbestdaken. De subsidie geldt niet voor asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van gebouwen, zoals asbesthoudend dakbeschot of isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking zit.

Op zoek naar de beste oplossing?
Het duurzaam vervangen van asbest daken is complex en vergt doorgaans een flinke investering. Dat vormt een drempel voor veel eigenaars van gebouwen met asbestdaken. De deadline van 2024 komt echter steeds dichterbij. Daarnaast zijn vele daken al in slechte staat, waardoor er al hoeveelheden vezels vrijkomen. Afwachten is dus geen optie.

Onze specialist, Paul Dimmers van Rise & Partners, maakt voor u een totaalplan. In  één proces wordt het asbest dak vervangen door een geïsoleerd en brandveilig dak dat voldoet aan de eisen van verzekeraars.

Denk bijvoorbeeld aan:

• Een systeem met zonnepanelen en energiebesparende Led-verlichting.
• Een leaseconstructie voor de ondernemer;  De ondernemer kan, afhankelijk van eigen wensen en mogelijkheden de investering in 5 tot 15 jaar  terugbetalen.

Meer weten over ons totaalplan? Stuur een mail  met uw adres en telefoonnummer aan zakelijk@summa.nl of pauldimmers@risepartners.nl. 
 

Direct zelf regelen

Ik wil:

Liever persoonlijke hulp?

persoonlijke hulp Adres en route