Show menu

"Betrokken & Deskundig"

Dorp & Duel in teken van omgaan met geld

MAASBREE – Tijdens KERNgezond Dorp & Duel gaan tien teams, uit de groepen 7 en/of 8 uit het basisonderwijs, uit de gemeente Peel & Maas de sportieve strijd met elkaar aan op het gebied van sport, dorpenbijdragen en fair-play.

Op woensdag 13 april stond Dorp & Duel in het teken van de themabijeenkomst, onderdeel van fair-play, het gezond gedrag.

In sporthal D'n Adelaer in Maasbree verzamelden de teams zich om een Ren-je-Rot-Quiz te spelen betrekking hebbend op het thema: 'KERNgezond omgaan met geld'. Onder leiding van Maurice Graef en Berry Heijmans van Rabobank PML werd de kennis van de kinderen over dit onderwerp getest en met veel enthousiasme en energie werd de quiz gespeeld, dit onder toeziend oog van de partners van KERNgezond Dorp & Duel.

Tussen de bedrijven door werden de aanwezige partners geïnterviewd door Omroep P&M. Vanaf half mei zullen er vijf uitzendingen plaatsvinden over KERNgezond Dorp & Duel.

Aan het einde bleek dat de twee Meijelse teams de meeste vragen goed wisten te beantwoorden. De Méélse Peelboys gingen met het goud aan de haal, Méél de Gekste pakte het zilver en het brons was voor de Fijne Vrienden uit Panningen.

Tijdens KERNgezond Dorp & Duel kunnen de kinderen op de drie onderdelen sport, dorpenbijdragen en fair-play een evenredig aantal punten behalen. Aan het eind van het traject (begin juli) zal er bekend worden welk team de winnaar is van deze sportieve strijd. Onder leiding van topsportverenigingen Targos Bevo Hc, Vc Peelpush en ZVV Beringe zullen de teams wedstrijden tegen elkaar spelen in de sporten handbal, volleybal en zaalvoetbal. Door zich sportief rondom de wedstrijden te gedragen en door elke wedstrijd het complete tenue te dragen ontvangen de teams ook punten voor fair-play.

De themabijeenkomst is ook onderdeel van fair-play, het gezond gedrag en dus ook het gezond omgaan met geld. De team organiseren verder zelf sociale ontmoetingen met andere doelgroepen in het dorp. Ze organiseren voor deze doelgroepen een activiteit waarbij ontmoeting centraal staat. KERNgezond Dorp & Duel loopt van half maart tot begin juli.

Op woensdagmiddag 18 mei zullen de volleybalwedstrijden in sporthal De Körref in Meijel plaatsvinden. In de tussentijd zijn de teams druk bezig met het organiseren en uitvoeren van de dorpenbijdragen.

Voor meer informatie kijk op www.wijzijnkerngezond.nl/dorpenduel.

Direct zelf regelen

Ik wil:

Liever persoonlijke hulp?

persoonlijke hulp Adres en route