Show menu

"Betrokken & Deskundig"

Zika virus en uw (geplande) reis

Nu het Zika virus is uitgebroken in Midden- en Zuid Amerika krijgen wij veel vragen over de dekking van de reis- en annuleringsverzekering.

U gaat op reis naar gebied waar het Zika virus is vastgesteld

De angst om een ziekte op te lopen is standaard niet gedekt op een reis- en annuleringsverzekering. Als u niet wilt reizen naar een gebied waar het virus voorkomt, dan kunt u contact opnemen met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. In overleg kunt u de reis dan veelal omboeken. Luchtvaartmaatschappijen geven aan coulant te zijn als mensen niet meer naar de besproken landen willen afreizen.

Wanneer kunt u een beroep doen op uw annuleringsverzekering?

De meest voorkomende reden voor een annulering is ernstige ziekte, een ernstig ongeval of overlijden van de reiziger, reisgenoot of naaste familie. Er zijn meerdere geldige reden om te annuleren en er zijn verschillende dekkingsmogelijkheden.

Zo bieden wij een standaard Annuleringsverzekering en een Allrisk annulering.

Allrisk annulering = Alles gedekt behalve in de volgende gevallen:

  • Geen zin
  • Teveel zon of regen
  • Faillissement van reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij
  • Als het calamiteitenfonds een uitkering biedt

Wij informeren u graag over de dekking en de verschillen.

Voor meer informatie over onze reis- en recreatieverzekeringen kunt u terecht op; http://www.summa.nl/particulier/verzekeringsoplossingen.

Voor meer informatie over het Zika virus kunt u terecht op de site van het RIVM; http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Z/Zikavirus

Direct zelf regelen

Ik wil:

Liever persoonlijke hulp?

persoonlijke hulp Adres en route